196b

1122 Budapest, Ráth György u 18-20.
Tel.: (1) 355 0019
E-mail: info@krisztinavarosibolcsode.hu

Hegyvidék

Rólunk

Az intézmény típus: Gyermekek napközbeni ellátását biztosító intézmény

Az intézmény kapacitása: engedélyezett férőhelyek száma: 96

működő férőhelyek száma: 96

gyermekcsoportok száma: 3 (8 szobával)

Az intézményben főzőkonyha került kialakításra, amely teljes mértékben megfelel a HACCP előírásainak. Az étkezés a 7/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról rendeletben foglaltaknak megfelelően történik. 2 fő szakács dolgozik a konyhán.

A bölcsőde 1967-ben épült, eredendően bölcsődének tervezték, 3 bölcsődei egységgel 60 férőhelyesnek, 2012-től már 72 fő engedélyezett. 2013-ban Eu pályázat keretében, 96 főre bővült a bölcsőde.

Személyi adottságok a 15/1998. (IV. 30) NM rendelet alapján

A bölcsőde dolgozóinak létszáma: 34 fő

 • 1 fő intézményvezető
 • 1 fő intézményvezető-helyettes
 • 1 fő gyógypedagógus
 • 18 kisgyermeknevelő (4 fő felsőfokú végzettségű)
 • 5 fő bölcsődei dajka (bölcsődei dajka képzettséggel)
 • 1 fő élelmezésvezető
 • 2 fő szakács
 • 2 fő konyhai kisegítő
 • 1 fő mosodai alkalmazott
 • 1 fő kertész-gondnok
 • 1 fő takarítónő

Tárgyi feltételek

A csoportszobák tágasak, világosak, valamennyi szobának közvetlen kapcsolata van a terasszal és a kerttel. Egy-egy gondozási egységnek önálló terasza, illetve kertrésze van, a kertrészeket alacsony kerítés választja el egymástól. A gyerekek az időjárástól függően a lehető legtöbb időt aktív játékkal és mozgással a szabad levegőn töltik.

Játékkészletünk színes és fantáziát keltő, melyben minden gyermek megtalálja a fejlettségének és érdeklődésének legjobban megfelelőt és biztosítja a nyugodt szabadjáték lehetőségét.

A gyermeköltöző tágas, a hely megfelelő. Beépített szekrények állnak a gyermekek rendelkezésére. Minden öltözőben felnőtt kézmosó és pelenkázó található.

A kinti udvari játékállomány változatos. Az udvar füves területe megfelelő, kellő helyet biztosítva a gyermekek játéktevékenységét. 2018-ban az udvari rész felújításra került, amelynek során színes rekortán burkolatot kapott a terasz.

A mindennapjainkat általunk teremtett hagyományokkal és az ünnepek hagyományaival tesszük színesség, melyek nyitottak a családok számára. Nagy hangsúlyt fektetünk a családdal való együttműködésre, melynek alapja a kölcsönös bizalom és a segítségnyújtás.

Az intézmény a működését, tevékenységét meghatározó jogszabályok alapján, illetve „A bölcsődei gondozás-nevelés minimumfeltételei és a szakmai munka részletes szempontjai” című, „A bölcsődei gondozás-nevelés Szakmai Országos Alapprogramja” -ban és a kidolgozott intézményi Szakmai Programban megfogalmazottak alapján végzi.

© 2012 Krisztinavárosi Bölcsőde
Fenntartó: Budapest XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata